Camiel Aarts

Uit Dichters Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Camiel Aarts (* 16 maart 1977 - † 28 juni 2017) was een dichter uit de Brabantse plaats Oirschot.

Het was cabaretier Youp van het Hek die in de jaren negentig van de vorige eeuw de liefde voor gedichten bij de auteur aanwakkerde. Tot zijn overlijden in 2017 was Aarts actief als dichter.

De auteur trad de afgelopen jaren veel op. Op basis van de reacties van het publiek verfijnde hij zijn stijl. In zijn debuut Poëtische prikkels (2015) laat de Brabander nu iedereen kennismaken met hetgeen hem bezig houdt. De bundel werd december 2015 gepresenteerd tijdens een druk bezochte bijeenkomst in café Oud Brabant aan de Markt in Oirschot.

Het oeuvre van Aarts bevat prikkelende gedichten, waarbij hij kritiek op gewoonten en de maatschappij in het algemeen niet schuwt.

In mei 2017 verscheen de bundel Kempische poëzie, veertien gedichten over markante plekken in de Brabantse streek. Aarts tekende samen met Hans F. Marijnissen en fotograaf Jan Hermans voor de inhoud. Ter gelegenheid van de publicatie reed op zondag 28 mei 2017 een touringcar langs de mooiste plekken in de Kempen.http://www.camielaarts.nl