Hans F. Marijnissen

Uit Dichters Wiki
(Doorverwezen vanaf Hans F Marijnissen)
Ga naar: navigatie, zoeken

Ing. Johannes Franciscus (Hans) Marijnissen (Breda, 21 oktober 1949) schrijft teksten vanaf najaar 1964 en publiceerde vanaf 1971 poëzie in bundels van Opwenteling (Eindhoven) en tijdschriften in Nederland en België. In die jaren trad hij ook op met poëzie, onder andere in cafés 'De Leeuwerik' en 'Kraaij & Balder' in Eindhoven en cafés 'Het Hijgend Hert' en 'De Beijerd' in Breda.

In de jaren zeventig was hij drummer/percussionist en schreef hij songteksten voor de folk-rock groep Matrix uit Breda en de Nederlandse / Belgische symfonische rockgroep Flyte. Enkele korte verhalen verschenen bij Bruna, Utrecht. In de jaren '80 en '90 maakte hij deel uit van het succesvolle feestorkest De Stofhappers uit Eindhoven. Hans was als werktuigbouwkundig ingenieur werkzaam in de metaalindustrie en speelt nog steeds percussie in diverse bands en orkesten (Klenbendje en taffeseert). De akoestische bluesband Ramblin' Dog [[1]] won in 2016 de Publieksprijs van de Dutch Blues Challenge.

Op aandringen van Derrel Niemeijer van Literair Podium PepperPlus in Café De Gouden Bal neemt hij sinds begin 2013 weer deel aan poëzievoordrachten in Nederland en België. Regelmatig plaatst hij gedichten op zijn Facebook pagina [[2]] en blog , http://hansfmarijnissen.blogspot.nl.

Hij is voorzitter van de PoëzieClub Eindhoven, lid van de Vereniging van Kempische Schrijvers, Poëzie in 't Hazzo Waalre, het Schrijvers Collectief Meierijstad en de Dichters van Eijlders Amsterdam. Hij is oprichter en leider van de Dichterstafel Eindhoven. Hij organiseert poëziepodiums in Eindhoven en elders (Waalre, Oisterwijk, Purmerend). Sinds 2017 is hij redacteur van Poëthement (Periodiek van de PoëzieClub Eindhoven) en het Supplement "Google Street View Poëzie". Voor contact, uitgebreide bibliografie, agenda, en nieuws bezoek zijn website: , http://hansmarijnissen.weebly.com/.


Recente publicaties Eind december 2013 verscheen zijn debuutroman: Koorddansen op Klompen (Boekscout.nl, Soest) [3], het eerste deel van de trilogie Resonanties. Eind augustus 2014 volgde het tweede deel: Van Wolven en Stolpen [4] en het derde, Uit het Zesde Huis [5] in december 2015.

In november 2014 verscheen de dichtbundel Tot waar het wringt bij Uitgeverij Heimdall in Waalre en in oktober 2015 Voortvluchtige Poëzie. De derde bundel Voorgoed genezen volgde eind september 2016. Een jaar later publiceerde hij samen met Camiel Aarts en fotograaf Jan Hermans de bundel Kempische poëzie. In februari 2018 volgde zijn vierde bundel: 'Honger, Dorst & Verlossing'. Zijn gedichten zijn inmiddels ook in tientallen bloemlezingen terug te vinden.