Nanna Dillen

Uit Dichters Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken


Nanna Dillen is het alter ego van Nandi Ansems (1989, Eindhoven). Ze ontwikkelde op jonge leeftijd een passie voor literatuur. Deze uitte zich in het dichten en het schrijven van korte verhalen, proza en songteksten. Na het volgen van meerdere studies en het behalen van bijbehorende diploma’s, ging ze zich steeds meer toeleggen op het schrijven. Nanna treedt op tijdens literaire evenementen in het land.

In 2014 publiceerde uitgeverij Zilverbron haar debuutroman Bevroren landschap, een verhaal in de genres Urban Fantasy en Dark Romance. Er werd veel aandacht besteed aan Nanna en haar roman. Het boek kreeg lovende kritieken en het vervolgdeel Verkoolde hemel verscheen later.

Met de dichtbundel In jouw armen zet Nanna een eerste serieuze stap als dichter. Tijdens de eerste Bossche Poëzieboot in mei 2016 volgde de tweede dichtbundel: Twee.

Nanna Dillen is voorts initiatiefnemer van verschillende themabundels als Allerheiligen, bezeten woorden (2015), Uit het hart (2016) en Ziel en zaligheid (2017). De redactie kwam voor rekening van Dillen en uitgever Hub Dohmen.


http://non-fictie.uitgeverij-heimdall.nl/nanna-dillen/
http://www.nannadillen.com