Rick van der Made

Uit Dichters Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Rick van der Made (Breda, 9 juni 1968) is een dichter uit Zaandijk (gemeente Zaanstad).

Hij volgde een opleiding tot pedagoog en gaf later ook aan dezelfde instelling les. Hij woonde enige tijd in Frankrijk en Marokko. Na zijn terugkeer naar Nederland werkte Van der Made onder meer in een tbs-inrichting in Rotterdam. Sinds enige tijd runt hij met een partner Hotel Freeland in Amsterdam.

Van der Made publiceerde in het verleden regelmatig gedichten en artikelen in diverse bladen, onder andere voor uitgeverij SWP en uitgeverij OAB.

In 2013 verscheen Cévek bij United PC Uitgevers, een boek over de moeizame relatie van een jongen met zijn moeder. Een tweede druk rolde in 2016 van de drukpers. Een jaar eerder publiceerde hij Wereldreiziger dat medio 2017 de vijfde druk beleeft. Najaar 2016 verscheen [ https://www.heimdall-poezie.nl/catalogusmemoires-van-huisman/ Memoires van Huisman ]waarin zijn poëzie is gecombineerd met litho's en olieverven van de Rotterdamse kunstenaar Robin Nortée.

In maart 2018 verscheen zijn literair hoogtepunt: Het jaar van de arend. De bundel werd gepresenteerd tijdens een voorstelling in het Zaantheater te Zaandam.

Een jaar later publiceert uitgeverij Heimdall Selected Poems/Poèmes Choisis: een uitgave met de (acht) beste gedichten van de afgelopen jaren, vertaald in Frans en Engels.Voetnoten

1↑ Stadsblad Breda, mei 2017 http://www.stadsbladbreda.nl/nieuws/algemeen/162208/rick-van-der-made-presenteert-13-mei-2e-gedichtenbundel
2↑ http://www.rickvandermade.nl